Neden KÖŞE OBASI

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?
Neden KÖŞE OBASI
Çam ormanlarıyla çevrelenen Köşe Obası, doğa yürüyüşçüleri ve fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri. 100-150 yıllık tarihi evlerinin özgün mimarisi göz alıyor. Temiz ve bol suyu, bozulmamış doğası; kendine özgü bitki örtüsü Köşe Obası’nı görülmeye değer kılıyor.

NEDEN KÖŞE OBASI?

Karadeniz yayları son yıllarda yabancı turistler de dahil olmak üzere pek çok gezginin tatil planlarının arasında yer almaya başladı. Sadece deniz ve güneşten oluşan tatil anlayışı yerini yavaş yavaş, serin, bol oksijenli ve sessiz sakin yayla turizmine bırakıyor. Yaylalar, büyük şehirlerin kalabalığından, modern hayatın getirdiği stresten ve gürültüden uzaklaşıp doğaya dönmek isteyenler için birebir.

 

Ordu özellikle de Mesudiye yaylaları, son yıllarda Karadeniz Turizmi kapsamında bolca ziyaretçi alan merkezlerin başında gelmektedir. Doğu Karadeniz turlarında adı mutlaka geçen Mesudiye yaylaları bölge için önemli bir vizyon oluşturmaktadır. 

 

Canik Dağları üzerinde 2279 m yüksekliğindeki Eriçok zirvesinin Karadeniz'e bakan yamaçlarında bulunan Köşe Yaylası, Yaylacık Yaylası ile Çukuralan Yaylası arasındadır. Yakın zamana kadar geleneksel yaylacılığa ve yaylaya örnek gösterilen Köşe Yaylası, yöre halkı tarafından ''Köşe Obası'' olarak adlandırılmıştır. Taş duvarların üzerine ahşap yapı malzemeleriyle yapılan yayla evlerinin altı ahır olarak kullanılmaktadır. Yaylacılar çok sayıda koyun, kuzu ve inek besledikleri gibi binek ya da yük hayvanı olarak da at yetiştirmektedirler. Tüketim merkezlerine uzak olmasından dolayı yaylada üretilen süt, tereyağı ve peynir gibi ürünler yeterince değerlendirilememektedir.

 

Çam ormanlarıyla çevrelenen Köşe Obası, doğa yürüyüşçüleri ve fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri. 100-150 yıllık tarihi evlerinin özgün mimarisi göz alıyor. Temiz ve bol suyu, bozulmamış doğası; kendine özgü bitki örtüsü Köşe Obası'nı görülmeye değer kılıyor. Yeşil Yol güzergahında bulunan Yaylamız, yazın  insanların mesire alanı ve tatil yaylası konumundadır. 

 

Yaz tatillerini deniz kenarında geçirmek istemeyenler için serin bir alternatif sunan bu bölgede, kışın da misafir ağırlayabilmek için gerekli altyapı çalışmalarına devam edilmektedir. Yılın ortalama 5 ayı karla kaplanan bu bölge, kar tatili severlerin de alternatif tercihleri arasında yer alır haline gelmiştir. Karlar altındaki dik yamaçları ve yeşilin beyazla mükemmel uyumunu görmek; temiz havada, kar üzerinde yürüyüş yapmak ve sıcacık şömine ateşinin başında bir akşam geçirmek isteyenlerin tercihlerini Köşe Obası’ndan yana kullanmak isteyenler pişman olmayacaklardır. Kır Turizmi için en yakın tesis, Çambaşı yaylasında olup, yarım saatlik bir mesafededir. Kış Turizmi için bir çok işletme kış turizmi yatırımlarını artırmıştır.

 

 

 

Köşe Obası’nda tipik Karadeniz iklimi görülür. Bölge her mevsim bol yağış alır. Yağışlar kışın kar, yazın yağmur şeklindedir. Bu iklim özelliği sayesinde bölge her mevsim yeşil kalır.